maanantai 9. heinäkuuta 2018

A-pennut vuoden ja näyttelykuulumisia

Onnea A-pennut 1 vuotta!
Freya, Kidi, Aku, Rico, Ruttu, Hupi, Maisa & Räpä!
A-pennut täyttivät 5.7. jo vuoden - vastahan nämä syntyivät!
Ei kyllä voisi paljoa tyytyväisempi olla pentueeseen kaiken kaikkiaan ja valtava kiitos myös kasvatinomistajille! Jokainen on käynyt kokeilemassa viehettä (joko maastoissa ja/tai radalla) ja hyvältä näyttää siellä - ensi kautta odotellaan jo innolla. Lisäksi näyttelytkin ovat pyörähtäneet ihan mukavasti käyntiin. Kaikkein tärkeintä kuitenkin, että luonteet ovat varsin mahtavat koko pesueella - mainioita tyyppejä jokainen!

Aku (Epic Dream's Alcatraz Can't Hold Me)
Kuva: Päivi Riikonen
Rico (ED Awesome Wild One) ja Räpä (ED Abracadabra I'm Fabulous)
Kuva: Alina Jaatinen
Ruttu (ED As Good As Gold)
Kuva: Markus Hytönen
Freya (ED All Over Da Place)
Kuva: Minna Parviainen
Hupi (ED Ants Int The Pants)
Kuva: Siiri Kuukka
Hupi oli käynyt taas vähän tutustumassa ratajuoksuun Hyvinkäällä ja aikakin oli parantunut ensikerrasta hivenen (280m 21,1s) ja oikein pätevästi oli lähtenyt suljetusta kopista. Hienosti!

Räpä (ED Abracadabra I'm Fabulous)
Kuvat: Alina Jaatinen
Räpä
Kuva: Alina Jaatinen
Räpä oli käynyt harjoittelemassa näyttelykuvioita mätsärissä. Kuulemma hyvin esiintyy!

Ja Rico (Epic Dream's Awesome Wild One) on käväissyt parissa näyttelyssä varsin huikein tuloksin:

Rico (ED Awesome Wild One)
Kuva: Alina Jaatinen


 1.7.2018 - Tuusniemi RN, tuomari Harto Stockmari

"Oikea sukupuolileima ja mittasuhteet. Kaunis pää ja ilme. Hyvä purenta ja kaula sekä ylälinja. Hyvä eturinta. Oikeanmuotoinen runko. Tasapainoisesti kulmautunut. Leveä reisi. Helppo, vaivaton, tasapainoinen liikunta."

JUN ERI1 SA ROP SERT


Rico vasemmalla Oulun KV:n PU-kehässä
Kuva: Anne Kohtalo
7.7.2018 - Oulu KV, tuomari Pam Douglas (Uusi-Seelanti)

"12 months dog. Well up to size. Lovely proportioned head & expression. Very good ears & eye shape. Elegant neck. Well placed shoulder blade. Would prefer more fill in the front. Deep chest. Elegant curves. Good topline. Good rise. Well musculed hindquarters. Good coming & going. Could move with more reach with longer steps. However held topline in the move."

JUN ERI1 SA

Kotosalla Maisa, Tyyne ja Aada
Meidän jengi viettää nyt hiljaiseloa harrastusrintamalla jonkin aikaa, mutta viimeistään ensi vuonna sitten sitäkin suuremmalla innolla harrastusten pariin takaisin! Syksyllä olisi tarkoitus saada Maisalle (ja isolle osalle muistakin A-pennuista) mitta, jotta saa kilpailukirjojen hakemisen nytkähtämään askeleen eteenpäin.
Tyynen kanssa piti saada viimeinenkin koejuoksu rataa varten käytyä tänä vuonna, mutta ei nyt näytä onnistuvan - sopivasti matami ajoitti juoksunsa sillä tavalla, että yhden kerran ehti käydä koppeja moikkaamassa tänä vuonna ja se oli sitten siinä. Noh, jospa ensi vuonna sitten!

Aada
Aada saa nyt olla ihan sohvachampionina, koska en uskalla sitä enää edes vieheelle yrittää jalkavamman takia vaikka se itsekseen vieheen perässä juoksemisesta suunnattomasti nauttisikin ja näyttelyitäkin ajatellen jalka on jäänyt hieman uloskierteiseksi. Eikä tuo kehässä pönöttäminen tunnu Aadan lempiharrastuksia olevan muutenkaan, joten katsellaan sitten joskus jos vaikka vetskuihin veisi tuon.
Nyt Aadalla on lisäksi käynnissä pienimuotoinen kadonneen vyötärön metsästys, koska tyyppi muistuttaa enemmän saimaannorppaa kuin vinttikoiraa. Ei oikein sterkatulle tunnu passaavan sama ruoka kuin kahdelle sterkkaamattomalle.. Sattui tuuri kohdalle Facebookissa ja Aada valittiin Racinelin testiryhmään ja nyt on sitten kokeilussa Racinelin Black Label Lamb, jos tällä saisi pudotettua painoa. Ainakin maistuvuus on hyvä ja muutenkin tuntuu sopivan, joten toivottavasti päästään tavoitteisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti