perjantai 17. marraskuuta 2017

Aadan kuulumisia

Blogi on pitänyt hetken hiljaiseloa, mutta tuutataanpa nyt muutama päivitys. Aloitetaan Aadalla, jonka tilanne näyttää varsin valoisalta.

Ranne on parantunut erinomaisesti ja 8 viikkoa leikkauksen jälkeen otettiin kontrolliröntgenkuvat, jonka yhteydessä Aada myös kynsien vuoksi sterkattiin. Samoilla unilla kuvattiin selkä virallisesti.Tammiston Evidensialle ja Esa Eskeliselle kymmenen pistettä ja papukaijamerkki Aadan hyvästä hoidosta sekä nopeasta kontrollikuvien analysoinnista. Lähetin kuvat sähköpostilla alkuillasta ja puolen tunnin sisällä tuli Esalta vastaus:

"Hei!

Murtuma on parantunut hyvin, murtumakappaleet ovat hyvin paikoillaan.
Aada voi palata normaalin liikuntaan asteittain, noin 3 viikon kuluessa.
Kolmen viikon kuluttua voi liikkua jo ilman talutinta.
Levyä ja ruuveja ei kannata poistaa, jos ne eivät kiusaa = ei kylmänarkuutta, levy ja ruuvit eivät työnny ihon läpi.

terv

Esa Eskelinen, ELL
Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri"
Kennelliitto lausui selkäkuvatkin nopeasti, meniköhän siihen päivä vai kaksi. Selkäoireita Aadalla ei ole ollut, joten ihan puhtaasta mielenkiinnosta selkä on kuvattu. Tuloksena LTV3, VA0, SP0. 

Etujalka

Etujalka

Takajalka

Takajalka

Kynnet ovat alkaneet rauhoittua hiljalleen jo vähän ennen sterkkaa. Vähän on aaltoilua oireilun suhteen. Ennen oireiden alkamista kynsiä piti leikata vähintään kerran viikossa ja nyt parin viikon välein tulee nipsaistua osasta vähän pois. Takajalkojen keskikynnet ovat huonoimmassa kunnossa ja edelleen ihan nysät, mutta toistaiseksi ainakaan kuorikerros ei ole irronnut. Etujaloissa muutamassa kynnessä on mustelmantapaista ytimessä ja joissain kynsissä löytyy leikatessa kuollutta ydintä (=mustaa mömmöä) täynnä oleva onkalo, mutta toivottavasti oireilu ei leviä sinne pahemmin.
Seuraillaan tilannetta.

Tärkeintä kumminkin nyt on, että Aada saa taas touhottaa normaaliin malliin muun lauman mukana. Toivottavasti jalka kestää ja kynnet myös ja saadaan nauttia tuon rakkaan pöhköpään seurasta vielä monen monta vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti