sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Alkaneen vuoden kuulumiset


Alkanut vuosi on vierähtänyt käyntiin ja nyt lienee aika rikkoa blogihiljaisuus, kun on nyt aikaa kirjoitella kuulumisia. Mutta eipä meillä kovin paljoa ole tapahtunut, harrastusrintamalla on hiljaista ja ollaan elelty vain ihan tavallista arkea.


Uusi vuosi sujui meillä rauhallisissa merkeissä. Molemmat nukkuivat rauhallisesti ja välillä ihmettelivät raketteja ikkunoista. Ulkoilut hoidettiin kuitenkin kaiken varalta mahdollisimman rauhalliseen aikaan. Mielestäni ei ole syytä ottaa riskiä edes sen paukkuvarman koiran kanssa, että se pääsisi säikähtämään rakettia ja näin ollen tulevat uudet vuodet voisivat olla koiralle melkoista kidutusta.


Alkanut vuosi on ollut todella kylmä. Tammikuussa koirat ovat päässeet juoksemaan irti ihan vain muutamaan otteeseen ja muuten ollaan taaperrettu hihnalenkkejä. Meillä irtilenkkeilyn pakkasraja on noin -15 astetta. Kuitenkin hihnalenkeillä ollaan käyty sinne -25 asteen tuntumaan, sen jälkeen tulee emännän pakkasraja vastaan.Alkutalven pelastus ovat ehdottomasti olleet Taulukkaalta tilatut haalarit ja tossut. Haalareihin tilasin pidennetyn kaulaosan, jolloin kovemmilla pakkasillakaan ei ole tarpeen käyttää pipoja. Voin lämpimästi suositella näitä. Tykkään erityisesti siitä, että narttumalli on vatsasta kokonaan umpinainen. Urosmallissakin kivekset ovat lämpimässä haalarin sisäpuolella. Ihan vain pienenä vinkkinä, että Taulukas on lopettelemassa toimintaansa, joten mikäli näitä haalareita vielä halajaa, niin tilaus kannattaa tehdä pikimmiten.


Me tosiaan hengähdetään harrasteista hetkinen. Tai noh, Tyynen kanssa kyllä käydään agiliitelemässä, mikäli pakkanen antaa myöten (meidän seuralla ei ole lämmitettyä hallia). Seuraava näyttely, johon olisi tarkoitus osallistua, on todennäköisesti Lappeenrannan/Imatran pääsiäisnäyttely. Ja kohtahan se onkin jo kevät ja siten pyörähtää käyntiin myös tuleva maastojuoksukausi. Pitänee tässä lähiaikoina koettaa raapustella kasaan jonkinlaista harrastuskalenteria, nyt lähinnä on vain silmäillyt näyttelyitä ja maastokisoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti